Improvisatielessen en vrij spel

Je eigen ideeën volgen!
Improviseren is eigenlijk niets anders dan je mee laten voeren door je eigen ideeën. Precies doen waar je zin in hebt zonder vast te zitten aan bladmuziek.

Van improvisatie kun je veel leren, zo wordt je er creatiever van, wordt je spontaner en zelfverzekerder.
Er is iets geks aan improvisatie; veel mensen denken dat improvisatie moeilijk is en dat ze het niet kunnen. Wanneer we iets spannend of onzeker vinden kunnen onze hersenen de creativiteit blokkeren. Hierdoor weet je bijvoorbeeld even niet wat je moet spelen. Tijdens de lessen improvisatie krijg je stap voor stap handvaten om je creativiteit aan te wakkeren en je zeker te voelen in je spel. Al spelend wordt gewerkt aan gehoorontwikkeling, creativiteit, toonladder- en akkoordenkennis, je eigen stijl vinden en je spel interessant maken.

Samenspel
Tijdens de lessen improvisatie ben je op een andere manier bezig met je instrument en leer je flexibel te zijn in je spel. Je leert creatief naar oplossingen te zoeken. Hoe creatiever de oplossing, hoe leuker je spel. Doordat je improviseert op de situatie is het een kleine stap om zonder bladmuziek en afspraken samen te spelen met andere muzikanten. Zelfs al spreek je niet dezelfde taal, je kunt zo toch communiceren door de muziek!Klassiek pop improvisatie wereldmuziek

 

vioolles in zutphen en warnsveld

 

vioolles in zutphen en warnsveld .

Contact

Nynke Glazema
Breegraven 14 Warnsveld
0575-517777